Munkavédelem - Tűzvédelem - Minőségirányítás
Orvosi alkalmassági vizsgálatok időpontja

Orvosi alkalmassági vizsgálatok időpontja

Szerződött partnereinket folyamatosan tájékoztatjuk az esedékes munka- és tűzvédelmi teendőkről, valamint folyamatos információkkal látjuk el a COVID-19 vészhelyezettel kapcsolatban.

 

A koronavírus helyzetre való tekintettel a vészhelyzet fennállásáig módosult a foglalkozás egészségügyi vizsgálatok rendje.

 

Az esedékes, időszakos orvosi alkalmassági vizsgálatok időpontja - a munkáltatóval és a munkavállalóval való egyeztetést követően - elhalasztható, az időszakos munkaköri orvosi alkalmasság időtartama pedig a veszélyhelyzet megszűnését követő 15. napig meghosszabbítható.

 

Az új belépő dolgozóknál a foglalkozás egészségügyi szolgáltatóval törtétnő egyeztetést követően arra van lehetőség, hogy az orvos egy kérdőív segítségével (és szükség esetén telefonos egyeztetés alapján) felméri a munkavállaló munkakörével kapcsolatos egészségügyi helyzetét, így fizikai kontakt nélkül el tudja készíteni a foglalkoztatáshoz szükséges előzetes orvosi alkalmassági véleményt. A vészhelyzet megszűnését követően pedig elvégzi a szükséges vizsgálatokat.

Tehát az előzetes orvosi vizsgálat továbbra is kötelező, csak a fizikai kontaktot próbálják mellőzni, és ezzel is tehermentesíteni az egészségügyben dolgozókat.

 

Az új belépő dolgozók vizsgálatának módját nem tartalmazza a Nemzeti Népegészségügyi Központ lenti hivatkozott állásfoglalása, ezt a tájékoztatást a munkavédelmi főfelügyelőség a megkeresésünkre nyilatkozta.

 

Hivatkozás:

https://www.nnk.gov.hu/index.php/nnk-kozlemenyek/566-kozlemeny-a-foglalkozas-egeszsegugyi-alapszolgalatok-jarvany-kapcsan-ellatando-feladatairol

Kép forrása: unplash.com; @impulsq

munkavédelem

Vissza

AjánlatkérésVisszahívást kérek