Munkavédelem - Tűzvédelem - Minőségirányítás

Tűzvédelem

Tűzvédelmi szabályzat
Kötelező tűzvédelmi szabályzatot készíttetnie az ötnél több főt foglalkoztató cégeknek, a kereskedelmi szálláshelyeknek, az 50 főnél többet befogadni képes létesítményeknek, illetve a magas kockázati osztályba sorolt tárolási és ipari helyeknek. A szabályzat a tűzvédelem alapja. Hiánya miatt akár 250 ezer forintra is büntethetik, de a nem megfelelő szabályzat szintén 200 ezer forintos büntetéssel járhat. Ebből is látszik, hogy a szabályzatot nem elég egyszer elkészíteni, a változások felvezetése szintén kulcsfontosságú.
Tovább olvasok! 
Tűzvédelmi oktatás
Az oktatás kötelező minden olyan gazdasági szervezetnél, ahol legalább egy főt foglalkoztatnak. A munkába álláskor azonnal meg kell ejteni az oktatást, amelyet írásban dokumentálni is kell. A résztvevőknek és az oktatóknak egyaránt alá kell írnia az oktatási tematikát is tartalmazó dokumentumot. Az oktatást évente meg kell ismételni, illetve akkor is szükséges újra sort keríteni rá, ha a létesítmény működésében olyan változások következnek be, amelyek a tűzvédelem területére is hatással vannak. Az oktatás elmaradása miatt fejenként 100 ezer forint kötelezően kiszabandó bírságot ír elő a jogszabály!
Tovább olvasok! 
Online tűzvédelmi oktatás
Digitalizált oktatási rendszerünk segítségével gyorsan, egyszerűen és automatizált módon tudja biztosítani cége munkatársai részére a kötelező munka- és tűzvédelmi, valamit a minőségirányítási rendszerekre vonatkozó oktatásokat.
Tovább olvasok! 
Tűzriadó terv
Oktatási, kulturális, művelődési, sport- és egészségügyi létesítményekre, kereskedelmi szálláshelyekre, 50 főnél többet befogadó szórakozóhelyekre kötelező tűzriadó tervet készíteni. Ugyanez igaz a robbanás- vagy tűzveszélyes anyagok előállításával, tárolásával, illetve feldolgozásával építményekre és területekre. Évente egy alkalommal gyakorlatot is tartani kell. Erre akkor is szükség van, ha a létesítményben olyan változás történt, amely a tűzvédelem szempontjából is fontos lehet.
Tovább olvasok! 
Tűzoltó készülékek
Ha a tűzvédelem a téma, nem mehetünk el szó nélkül a tűzoltó készülékek mellett. Minden épületben szükség van ugyanis tűzoltó készülékre. Kivételt csak a lakások és nem kereskedelmi célú üdülők jelentenek. Meg kell jegyezni azt is, hogy nem elég egyetlen tűzoltó készülék: szintenként legalább egyet el kell helyezni az épületben. A készülékeket negyedévente ellenőrizni kell, ez az üzembentartó feladata. Az ellenőrzésről dokumentációt is kell készíteni. Ezen felül évi egy alkalommal szakembernek kell felülvizsgálnia minden készüléket.
Tovább olvasok! 
Lakóingatlanok tűzvédelme
A tűzvédelem kiterjed a lakóingatlanokra is, azonban a szabályozás értelemszerűen kevésbé szigorú. Csak akkor szükséges tűzvédelmi szabályzatot készíteni a lakóingatlanhoz, ha annak befogadóképessége meghaladja az 50 főt. Házirendre azonban szükség van minden tíznél több lakást tömörítő vagy kétszintesnél magasabb lakóegységnél. Ezeken felül a lakásoknak érvényes tűz-, érintés- és villámvédelmi felülvizsgálati jegyzőkönyvvel kell rendelkeznie. Ezek elkészíttetése a tulajdonos, a használó, a közös képviselő vagy az intézőbizottság elnökének feladata.
Tovább olvasok! 
AjánlatkérésVisszahívást kérek