Munkavédelem - Tűzvédelem - Minőségirányítás
Minden munkahelyen első a biztonság.

Minden munkahelyen első a biztonság.

A munkahelyeknek elsősegélynyújtó felszerelést, valamint elsősegélynyújtásban jártas személyt kell alkalmazniuk. Egy esetleges ellenőrzéskor a következő szempontok alapján fogják ellenőrizni, hogy megfelelő méretű mentődobozt, elsősegélynyújtó felszerelést, elsősegélynyújtó személyt biztosított-e a munkáltató.
3/2002. (II. 8.) SzCsM-EüM együttes rendelet a munkahelyek munkavédelmi követelményeinek minimális szintjéről:
 „Minden munkahelyen és műszakban a tevékenység és a munkafolyamatok veszélyességétől, illetve az ott dolgozók számától függően kialakított elsősegélynyújtó felszerelést vagy mentődobozt és a munkavállalók közül kiképzett, elsősegélynyújtásra kijelölt személy jelenlétét kell biztosítani. Egy vagy több elsősegélynyújtásra szolgáló – hordággyal is könnyen megközelíthető – helyiséget kell biztosítani ott, ahol a helységek mérete, a végzet tevékenység jellege és a balesetek gyakorisága ezt indokolja.”
Elsősegélynyújtó személy alkalmazása műszakonként szükséges. Így tehát minden munkahelyen legalább két végzett elsősegélynyújtó személy szükséges, mert ha az egyik szabadságon van, vagy megbetegszik, akkor is van egy személy, akihez a munkatársak segítségért fordulhatnak. Ezek a személyek nem csak egy-egy ragtapasz felragasztását tanulják meg egy ilyen irányú képzés során. Felkészítik őket komolyabb balesetek ellátására, esetleges újraélesztésre, különböző sürgősségi állapotok (szívinfarktus, stroke, ájulás, áramütés…) meghatározására stb. Egy ideig, remélhetőleg nagyon sokáig „szükségtelenek” ezek a személyek a munkahelyeken, de amikor bekövetkezik a baj, ők az elsők, akikre számíthatunk. Ne sajnáljuk a pénzt és az időt elküldeni munkavállalóinkat elsősegélynyújtó képzésre. Ha tehetjük, akár minden munkavállalónkkal végeztessük el a tanfolyamot, mert ezzel a tudással akár otthon, vagy más civil környezetben is nagy szolgálatot tehetnek.

Vissza

AjánlatkérésVisszahívást kérek