Munkavédelem - Tűzvédelem - Minőségirányítás
Vakáció

Vakáció

A nyárral kapcsolatban sokunknak a nyaralás, a kikapcsolódás és a jó idő jut eszünkbe.. Természetesen folytathatnánk még a sort a jobbnál jobb jelzőkkel, helyekkel, programokkal, de nem csak ezeknek kell eszünkbe jutniuk.

Nagyon fontos, hogy eszünkbe jusson az egészségünk megóvása is ebben a meleg időszakban.

A legfontosabb a nap és a hőség elleni védekezés. A bőrünk nagyon érzékeny, így védelme kiemelt része kell, hogy legyen minden nyarunknak. Lehetőség szerint hordjunk hosszú ujjú pólót, vagy legalább kenjük be magunkat megfelelő faktorszámmal rendelkező boltban vásárolt, ellenőrizhető minőségű naptejjel és természetesen fogyasszunk minél több lehetőleg cukor és alkoholmentes folyadékot. Szemünk megóvása is nagyon fontos, ezért használjunk mindig minél nagyobb UV védelemmel rendelkező napszemüveget.

Munkavédelmi szempontból a munkáltatónak is vannak kötelességei a nyári, meleg időszakban is. Munkavállalóit óvnia kell a külső ártalmaktól, így például biztosítania kell a megfelelő hőmérsékletet a zárt terekben, lehetőség szerint árnyékolást, esetleg más munkarend kidolgozását stb…

Nagyon fontos megemlítenünk a meleg időszakban a folyadékpótlást is.

Egy átlagos felnőttnek naponta kb. 2-2,5l folyadékra van szüksége. Ez az érték a nyári nagy kánikulába természetesen akár 3-3,5-4 liter is lehet naponta. A folyadékvesztésnek komoly következményei lehetnek. Lehet tőle fejfájás, szédülés, hányinger, fáradtság, ájulás… Ezt a sort is lehetne folytatni, de inkább törekedjünk az elegendő folyadékbevitelre.

Tisztában kell lenni azzal, hogy érdemes vizet fogyasztani, ami lehet ásványvíz, vagy a Magyarországon elérhető ivóvíz jó minőségének köszönhetően, akár csapvíz is. Az alkoholos italok és a kávé sajnos nem alkalmas a folyadékpótlásra, mert ezeknek magas vízelvonó hatásuk is van, így ebből a szempontból nem érdemes ezeket figyelembe venni. A cukros üdítők, rengeteg cukrot tartalmaznak, így ezekkel sem érdemes számolni. A vizet érdemes esetleg magas gyümölcstartalommal rendelkező levekre kiváltani, így a folyadék mellett más értékes tápanyagokat is bejuttathatunk szervezetünkbe.

Jó tudni, hogy a munkáltatóknak kötelességük a szükséges mennyiségű „védőital” biztosítása, ezért forduljunk hozzájuk jogosan, bizalommal!!

Vissza

AjánlatkérésVisszahívást kérek