Munkavédelem - Tűzvédelem - Minőségirányítás
Rovarcsípések

Rovarcsípések

Annak ellenére, hogy az elmúlt héten szinte országosan visszatért a tél, mégis közeleg a nyár. A nyárral együtt megérkeznek a rovarok is, amelyek néhány esetben akár jelentős veszélyforrásnak is tekinthetők.

A darazsak és méhek ugyanis, amennyiben megzavarjuk őket, megcsíphetik az embert. Súlyos esetben ezek a csípések egy esetleges allergia miatt, végzetes kimenetelűek is lehetnek.  Az NGM tájékoztató kiadványa alapján, főként erdőgazdálkodásban, mezőgazdaságban merülnek fel ilyen jellegű balesetek, de természetesen más ágazatokban is jelen vannak ezek a veszélyek.

Mit tehet a munkáltató a rovar csípés megelőzése érdekében, vagy annak bekövetkeztekor?

-          A munkáltató tájékozódjon a foglalkozásegészségügyi orvosánál

-          Fontos, hogy a munkaterület járművel megközelíthető legyen, amennyiben arra érzékeny személy szenved el rovarcsípést, minél korábban megfelelő orvosi kezelésben részesülhessen

-          Több szempontból is szerencsés, főként nehezen elérhető területen az egyedüli munkavégzés elkerülése

-          Érdemes ellenőrizni a mobiltelefonok térerejét

-          A kijelölt elsősegélynyújtó személyek legyenek tisztában a tüneteket kezelésével, felismerésével, ezzel együtt ismerjék a legközelebbi helyszínt, ahol sürgős ellátásban részesíthető az érintett munkavállaló

-          A munkavédelmi szabályzat is kimondja, hogy mindig tartsuk készenlétben az allergiás reakció megelőzését/csökkentését szolgáló gyógyszereket.

-          Fontos megelőző intézkedés a zárt ruházat és zárt cipő viselete

-          Továbbá fontos az is, hogy az a munkavállaló, aki tudja, hogy allergiás, jelezze a munkáltatója felé!

 

Balesetmentes munkavégzést kívánok mindenkinek!

Vissza

AjánlatkérésVisszahívást kérek