Munkavédelem - Tűzvédelem - Minőségirányítás
Munkavédelem fontossága és oktatása

Munkavédelem fontossága és oktatása

Minden munkáltatónak tisztában kell lennie azzal, hogy mekkora felelősséget vállal mások iránt, mikor alkalmazásba vesz valakit. A munkavállalók természetesen sokszor önhibájukból szenvednek el balesetet, de a munkáltatón és az adott körülményeken is nagyon sok múlhat. A munkáltató az a személy, akinek felelősséget kell vállalnia minden egyes sérülésért, balesetért. A balesetek legtöbbször elkerülhetőek lennének. A legegyszerűbb feltétel, amit a munkáltató biztosíthat egy kis segítséggel, az a munkavédelmi oktatás megtartása, megtartatása. A munkavédelmi oktatást a vezető, vagy egy megbízottja is megtarthatja egy megfelelő oktatási tematika segítségével, vagy megtarthatja egy munkavédelmi szakember is. Az oktatási tematikát is munkavédelmi végzettséggel rendelkező szakembernek kell elkészítenie a helyi tapasztalatok, a munkakörök megvizsgálása és még sok szempont összevetésével együtt.

Az oktatás előfeltétele egy munkahelyi személyes konzultáció, felmérés. A munkavédelmi szakember a helyi felmérés alkalmával minden esetleges veszélyt feltár, valamint javaslatokat is tud tenni, a feltárt kockázatok megszűntetésére, vagy azok minimalizálására.

A kockázatok csökkentésével és az egyszeri oktatás elvégzésével még nincs letudva minden.

A megfelelően kialakított körülményeket szinten kell tartani, valamint az oktatásokat is évenként meg kell ismételni az ismeretek frissítése érdekében.

A munkavállalók oktatásáról tájékozódni kell, mert nem csak az éves oktatás, amin részt kell venniük, hanem egyéb esetek is lehetnek:

-          a munkavállaló munkába állásakor,

-          a munkahely, vagy munkakör megváltozásakor, valamint az egészséget nem veszélyeztető és biztonságos munkavégzés követelményeinek változásakor,

-          munkaeszköz átalakításakor vagy új munkaeszköz üzembe helyezésekor,

-          új technológia bevezetésekor

http://www.ommf.gov.hu/index.php?akt_menu=387#otvenes

http://www.ommf.gov.hu/index.php?akt_menu=505

http://www.hrportal.hu/index.phtml?page=munkavedelem

http://vs.hu/kozelet/osszes/harman-felelnek-azert-mert-embert-olt-a-hazilag-barkacsolt-ronkhasito-0210#!s1

Ha bármi kérdése lenne, kérem vegye fel velünk a kapcsolatot!

Biztonságos munkavégzést kívánok mindenkinek!

Vissza

AjánlatkérésVisszahívást kérek