Munkavédelem - Tűzvédelem - Minőségirányítás
EGYRE TÖBB A HALÁLESET

EGYRE TÖBB A HALÁLESET

A biztonságos munkavégzést felügyelő jelenleg hatályos szerv a Nemzetgazdasági Minisztérium. Az NGM féléves rendszerességgel adja ki, éppen a napokban jelent meg a legfrissebb, 2017 első félévének munkabaleseteit összefoglaló statisztika. A legfőbb tanulság az, hogy ugyan az első félévben csökkent a munkahelyei balesetek száma a tavalyi évhez képest, mégis több végzetes kimenetelű baleset történt. Míg tavaly az első félévben 36 halálos baleset történt munkahelyen, addig az idén 45 esetben történt tragikus baleset.

 

Ábra: NGM, Munkavédelmi Főosztály, Munkabaleseti statisztika 2017. augusztus

A statisztika nemcsak a végzetes kimenetelű baleseteket vizsgálja, hanem minden egyéb olyan balesetet is, amely munkahelyen történt. Az összefoglaló kitér az ágazatra, a megyére, a balesetet elszenvedettek korára és nemére is.

Budapesten történt a legtöbb baleset az első félévben, a fővárost pedig Pest és Fejér megye követik a sorban. Eddig összesen az első félévben közel 10.000 munkahelyi baleset történt, az talán nem meglepő, hogy a balesetet elszenvedő mintegy 64%-a férfi és csak 36%-a nő.

 

Biztonságos munkavégzést kívánok mindenkinek!

Vissza

AjánlatkérésVisszahívást kérek