Munkavédelem - Tűzvédelem - Minőségirányítás
ÉGETŐ KÉRDÉS

ÉGETŐ KÉRDÉS

Az új Országos Tűzvédelmi Szabályzat értelmében, tilos az avar égetése. A kerti hulladék égetésére azonban külön szabályozást alakíthat ki a helyi önkormányzat, de a legfőbb elvek az élet és értékvédelem lesznek.

A helyi önkormányzat éppen hatályos rendeletei között megtalálhatjuk a kerti hulladékok égetésére vonatkozó helyi szabályokat, melyben egészen pontosan megszabják majd az égetés feltételeit. Ilyen feltétel lehet például az égetésre kijelölt nap meghatározása. Az égetendő hulladék nem tartalmazhat egyéb kommunális esetleg ipari hulladékot, és az égetést megfelelően kialakított tűzrakó helyen végezhető csak. A tüzet őrizetlenül hagyni tilos, illetve a tűz oltására alkalmas eszközöket kell a helyszínen tartani.

A szigorú szabályok mellett, fontos kiemelni, hogy az önkormányzat munkatársai arra is figyelnek, hogy a kertünkben nem lehet túl sok éghető anyag, mint például avar. Tehát annak eltávolítása, összegyűjtése, kezelése a telek tulajdonos feladata és egyben kötelessége is, természetes a helyben hatályos szabályok betartásával.

Balesetmentes munkavégzést kívánok mindenkinek!

Vissza

AjánlatkérésVisszahívást kérek