Munkavédelem - Tűzvédelem - Minőségirányítás
A MENTŐK NAPJA: 05.10.

A MENTŐK NAPJA: 05.10.

A munkavédelemmel szorosan összeköthetők az orvosok és a mentők is.

A komolyabb baleseteknél és sérüléseknél mindig szükség van a munkájukra, amivel más, ismeretlen emberek életeit mentik meg nap, mint nap.

Nem véletlen, hogy minden évben legalább egy napot szentelünk nekik is. Ez a nap május 10-e, ami az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) születésnapjához köthető.

1887. május 10-én Kresz Géza, fővárosi kerületorvos kezdeményezésére alapították meg az Önkéntes Mentőegyesületet, ami egészen 1948-ig ebben a formában működött. 1948-ban létrejött az Országos Mentőszolgálat és azóta a mentés állami feladattá vált. Napjainkban is a mentőszolgálat irányítja a különböző szervezeteket és szakembereket képeznek, valamint oktatják a mentést az egész ország területén.

Munkahelyünkön is fontos, hogy tisztában legyünk a mentés alapvető folyamataival, legyen az egy seb bekötözése, vagy akár újraélesztés.

Minden munkahelyen szükséges igazolhatóan képzett munkahelyi elsősegélynyújtó személy jelenlétét, valamint megfelelő elsősegélynyújtó felszerelést biztosítani.

 

3/2002. (II. 28.) SzCsM-EüM együttes rendelet 20. § (I) bekezdése, amely előírja, hogy:

„Minden munkahelyen és műszakban a tevékenység és a munkafolyamatok veszélyességétől, illetve az ott dolgozók számától függően kialakított elsősegélynyújtó felszerelést vagy mentődobozt és a munkavállalók közül kiképzett, elsősegélynyújtásra kijelölt személy jelenlétét kell biztosítani. "

 

Amennyiben még nem rendelkeznek elsősegélynyújtó személlyel, vagy felszereléssel, forduljon hozzánk bizalommal és segítünk a hiányok pótlására.

 

Balesetmentes munkavégzést kívánok mindenkinek!

 

Vissza

AjánlatkérésVisszahívást kérek